POLICIJSKA UPRAVA ISTARSKA
Trg Republike 1, 52 100 Pula, tel.: +385 52 532 111
istarska uprava > Vijesti > Glavni ravnatelj policije posjetio Policijsku upravu istarsku

Glavni ravnatelj policije posjetio Policijsku upravu istarsku

Glavni ravnatelj policije posjetio Policijsku upravu istarsku
20. siječanj 2017. -

Foto: PU istarska

Glavni ravnatelj policije Marko Srdarević posjetio je jučer Policijsku upravu istarsku te je održao radni sastanak s rukovoditeljima policijske uprave, a potom i s najistaknutijim i najuspješnijim policijskim službenicima.

Rukovoditelje policijske uprave, na čelu s načelnikom Dragutinom Cestarom, glavni ravnatelj policije upoznao je s prioritetima u daljnjem radu, novim projektima i smjernicama. Pritom je naglasio kako u policijskom sustavu postoje određeni problemi koji se trebaju riješiti te da mu je važan svaki dobronamjeran čovjek koji će mu pomoći u rješavanju tih problema. Kao jedan od problema, glavni ravnatelj policije naveo je da najveći dio policijskih poslova obavlja manji broj najkvalitetnijih policijskih službenika te da u tom smislu treba osmisliti način kako i druge djelatnike potaknuti da povećaju svoj angažman i radnu aktivnost. ''U cilju povećanja motiviranosti policijskih službenika, u planu je izrada pravilnika koji će razraditi sustav nagrađivanja najkvalitetnijih i najuspješnijih policijskih službenika, službenika koji svojim dobrim radom i zalaganjem mogu biti uzor drugim djelatnicima'' istaknuo je Srdarević.

Budući da je korupcija, na svim razinama, jedan od većih problema našeg društva, glavni ravnatelj policije naveo je kako su prioriteti u daljnjem radu policije suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Osim toga, potrebno je voditi računa i o tome da je policija javna služba, koja pruža usluge građanima te je ovdje radi njih pa je u tom smislu potrebno poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se povećalo povjerenje građana u policiju.

Rukovoditelji policijske uprave upoznali su glavnog ravnatelja sa sigurnosnom situacijom na području Policijske uprave istarske te problemima, s kojima se susreću u svom radu, a u konstruktivnom razgovoru s glavnim ravnateljem, iznijeli su i neke konkretne prijedloge kako bi se ti problemi mogli riješiti.

Nakon sastanka s rukovoditeljima, glavni ravnatelj policije susreo se s najistaknutijim i najuspješnijim policijskim službenicima Policijske uprave istarske. Iznimne rezultate rada ostvarili su Iva Širol iz Sektora policije, Alen Drandić iz Sektora za granicu, Irena Vitez iz Sektora kriminalističke policije, Davor Uzelac iz Operativno-komunikacijskog centra, Marko Babić i Predrag Ivanković iz Policijske postaje Pula-Pola, Josip Ostroški iz Policijske postaje Buje-Buie, Vlatko Možar i Marijo Karlović iz Policijske postaje Umag-Umago, Igor Drmić iz Policijske postaje Buzet, Doriano Gregorović iz Policijske postaje Pazin, Mladen Pisačić iz Policijske postaje Poreč-Parenzo, Željko Grbin iz Postaje pomorske policije Pula-Pola, Loris Lupetina iz Postaje prometne policije Pula-Pola i Danijel Petrinjak iz Interventne jedinice policije.  Nakon što je saslušao i njihove prijedloge za poboljšanje stanja i rješavanje problema, glavni ravnatelj policije zahvalio je policijskim službenicima na njihovom svakodnevnom trudu i zalaganju. ''Hvala vam na vašem dosadašnjem radu jer da niste bili pravi i dobri policijski službenici, ne biste sada bili ovdje'' rekao je glavni ravnatelj policije i istaknuo kako se nada da će u policijskom sustavu biti više djelatnika poput njih.


Radni sastanak glavnog ravantelja policije s rukovoditeljima policijske uprave
Glavni ravnatelj susreo se s najistaknutijim policijskim službenicima PU istarske
Najistaknuti djelatnici PU istarske


Vijesti za aktualni mjesec:


23.6.2017.Privedena zbog nametljivog ponašanja
23.6.2017.Udario policijskog službenika
23.6.2017.Osumnjičen za pronevjeru novca
23.6.2017.Priveden zbog iznude
23.6.2017.Teško ozlijeđena vozačica bicikla
23.6.2017.Pronađen Amir Hodžić
21.6.2017.Nestala osoba: Jeste li vidjeli Amira?
21.6.2017.Pijan i bez vozačke, s neregistriranim vozilom, izazvao prometnu nesreću
21.6.2017.Provala u vikend kuću
21.6.2017.Teško ozlijeđena u prometnoj nesreći
20.6.2017.Lažno se predstavili kao policajci
20.6.2017.Teško ozlijedio muškarca
20.6.2017.Provala u crkvu
20.6.2017.Ukradena odjeća
19.6.2017.Stanje sigurnosti u cestovnom prometu
19.6.2017.Prijavljeni zbog prijevare više osoba
19.6.2017.Prijetio policijskom službeniku
19.6.2017.Priveden zbog krađa i teških krađa
16.6.2017.Operativna akcija ''Dunav 1''
16.6.2017.Požar u vikend kući


str.: 1 od 4. Ukupno: 72 zapisa.